Četvrtak, 22.08.2002.

08:56

Labus u Nisu, Draskovic podneo kandidaturu

Izvor: Beta

Default images

Potpredsednik Savezne vlade i predsednicki kandidat Miroljub Labus rekao je u cetvrtak da ce "Masinska industrija Nis" biti ukljucena u posao saniranja srpske zeleznice. "Drzava je dobila kredit za zeleznicu od 60 miliona evra, od toga je 32 miliona namenjeno za remont 60 lokomotiva, a uverio sam se da deo tog posla moze da uradi MIN", rekao je Labus prilikom obilaska te industrije. On je rekao da taj posao nije spas za celu "Masinsku industriju", ali da je Vlada Srbije nedavno usvojila program restrukturiranja MIN. Jedan broj radnika ce ici na socijalni program, ali vecina, odnosno 5.500 radnika ce ostati da radi. Labus je razgovarao s radnicima, a jedan od radnika Dragan Marinkovic rekao je da je poslednju platu primio za decembar i da je iznosila 360 dinara. "Ne mozete da budete predsednik Srbije ako nemate dobre saradnike", rekao je Marinkovic uz opasku "lazu vas, mi nismo videli platu u 2002." i konstataciju "radnici su uz vas, ali dajte nam da zivimo". Labus je odgovorio da ce preispitati to sto u MIN plate nisu podeljene od pocetka godine i rekao da je Vlada Srbije do sada obezbedila 80 miliona dinara za MIN, a obezbedice jos 20 miliona dinara. 

U cetvrtak je Labus obisao Aleksinac, Soko Banju i Svrljig.

Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Draskovic predao je u cetvrtak Republickoj izbornoj komisiji potrebnu dokumentaciju i vise od 14.000 potpisa gradjana koji su podrzali njegovu kandidaturu za predsednika Srbije. On je ocenio da su 2 izborna kruga neminovna i izrazio uverenje da ce uci u drugi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: