Izvor: B92, 04.Mar.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Labus: Nova zajednica Srbije i Crne Gore je konfederacija

Beograd -- Predsednik G17 Plus Miroljub Labus okarakterisao je u utorak državnu zajednicu Srbije i Crne Gore kao konfederaciju. Na konferenciji za novinare, Labus je ocenio da su DOS i DPS u procesu usvajanja Ustavne povelje "značajno promenile Beogradski sporazum", te da će, prilikom izbora Saveta ministara, pokazati koliko će poštovati samu Povelju.

Labus, koji je jedan od potpisnika Beogradskog sporazuma, ocenio je i da su se "svađe iz republičkih parlamenata prenele >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u skupštinu" nove državne zajednice, na šta ukazuje i odlaganje nastavka jučerašnje konstitutivne sednice. On je izrazio nadu da će saradnja sa Međunarodnim monetarnim fondom biti nastavljena i posle njegovog odlaska sa državnih funkcija. "Postignuti su dobri uslovi, pa nova vlast DOS-a i DPS-a može od toga da ostvari profit i nadam se da te uslove saradnje sa MMF-om neće unazaditi", rekao je Labus.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.