LSV potpisima traži sednicu pokrajinskog parlamenta zbog poljoprivredog zemljišta

Izvor: Blic, 08.Apr.2016, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV potpisima traži sednicu pokrajinskog parlamenta zbog poljoprivredog zemljišta

Liga socijaldemokratije Vojvodine (LSV) apelovala je danas na sve poslanike u pokrajinskom parlamentu da svojim potpisima omoguće održavanje sednice koja bi bila posvećena problemima nastalim nakon što je legalizovana uzurpacija državnog poljoprivrednog zemljišta i hapšenja paora u Gakovu.

Šef poslaničke grupe LSV u vojvođanskom parlamentu Dušan Jakovljev kaže da je za održavanje te sednice već prikupljeno 11 potpisa, od čega su deset potpisa poslanika te stranke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i jedan potpis nezavisnog poslanika.

- Ovo nije pitanje izborne kampanje, ovo je sudbinsko pitanje za Vojvodinu, za njenu zemlju, za njene paore. I zato očekujem koliko danas, najkasnije u ponedeljak, dovoljan broj potpisa da bismo sednicu mogli da zakažemo, jer ona mora da se održi pre 1. maja, budući da se sporna preporuka koja proizilazi iz zaključka Vlade Srbije od 11. marta, primenjuje upravo do tog datuma - naveo je Jakovljev u isanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.