LSV: Ustav Srbije prepreka ka EU

Izvor: B92, 28.Okt.2011, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Ustav Srbije prepreka ka EU

Novi Sad -- LSV smatra da je Ustav Srbije prepreka evropskim integracijama naše zemlje i ističe da će taj najviši državni akt morati da bude promenjen.

Vojvodina je u proteklih pet godina izgubila mnogo više od ustavom zagarantovanih sedam odsto prihoda za pokrajinski budžet, u koji ne stiže ni sedmmi deo, navedeno je u saopštenju koje je potpisala potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV Maja Sedlarević.

Da je u proteklom periodu Vojvodina bila u prilici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da raspolaže svojom imovinom i izvornim prihodima, danas bi nesumnjivo bila u mnogo boljoj poziciji, smatra LSV.

Ta stranka podseća da je pre više od pet godina upozoravala da "Ustav nije dobar" i da Vojvodina njime ne dobija zakonodavnu, izvršnu i delimično sudsku vlast, izvorne prihode i imovinu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.