LSV: Potpisi za zaštitu paora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Nov.2015, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Potpisi za zaštitu paora

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) organizovala je tokom vikenda u 70 mesta u pokrajini akciju prikupljanja potpisa na peticiju za zaštitu domaćih poljoprivrednika.

Ta stranka je u saopštenju navela da je potpise prikupljala u 70 mesta na 114 lokacija širom Vojvodine i izrazila veliko zadovoljstvo odzivom gradjana.

"Ovakva reakcija gradjana je veliki podsticaj da iznesemo čitavu inicijativu do kraja i izborimo se za naše vojvodjanske paore, kao što smo to učinili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pre četiri godine kada smo zaustavili godišnju registraciju traktora", izjavio je pokrajinski poslanik LSV Robert Kolar.

LSV je ranije saopštila da želi da prikupi 100.000 potpisa sa zahtevom da se raspiše referendum kojim će biti zatraženo od Vlade i Skupštine Srbije da zaštite domaće poljoprivrednike, mala i srednja poljoprivredna gazdinstva od nelojalne konkurencije iz inostranstva, ali i od domaćih tajkuna, prilikom kupovine poljoprivrednog zemljišta.

Inicijativom se takodje zahteva i da država zaštiti domaće poljoprivrednike i prilikom izdavanja državnog zemljišta u dugoročni zakup, bilo da je reč o strancima ili domaćim tajkunima.

"Niko ne dovodi u pitanje našu želju da što pre i najbržim mogućim koracima udjemo u EU. Zbog toga, poput svih drugih članica EU, imamo pravo da donesemo potrebne zakone kojima ćemo zaštititi naše paore i obezbediti im ravnopravan položaj", rekao je Kolar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

LSV nastavlja borbu za referendum

Izvor: Danas, 16.Nov.2015, 11:34

Novi Sad - Liga socijaldemokrata Vojvodine je prošlog vikenda prikupljala potpise za "zaštitu vojvođanskih poljoprivrednika i spas vojvođanskih oranica" u 70 mesta na 114 lokacija širom AP Vojvodine, saopšteno je iz LSV-a..- Veoma smo zadovoljni odzivom građanki i građana. Ovakva reakcija građana...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.