Izvor: Blic, 21.Jun.2009, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP zbog pisanja "Kurira" uputila pismo premijeru

Liberalno demokratska partija (LDP) saopštila je danas da nije dovoljno da Vlada Srbije i njeni ministri traže da neki mediji "prekinu praksu diskreditacije, kleveta, povrede prava i zakona" već da je potrebno da "sprovedu poštovanje zakona".



U otvorenom pismu premijeru Srbije Mirku Cvetkoviću LDP je zatražila da ministar kulture Nebojše Bradić bude smenjen "ukoliko ne može da civilizuje neke medije".

"Podsetite ministra Bradića da je njegova stranka, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pre nekoliko godina, hranila lažima i aferama takva glasila, i stvorila čudovište koje se danas zove Kurir. Danas se to čudovište, kako obično biva, u pokušaju da opstane i zaštiti svoje klijente, okrenulo protiv svih, uključujući i svoje bivše saradnike", navodi se u pismu LDP-a.

"Ako ministar nije sposoban da civilizuje takve medije, onda ga smenite. Ako druga ministarstva nisu u stanju da zaštite zakon, tražite da to učine", dodaje se u pismu premijeru.

LDP navodi i da "osnivači i kontrolori takvih medija posluju nezakonito i predstavljaju velike dužnike državi".

"Vodite Vladu koja se do sada prema Kuriru i sličnim glasilima mafije, narkokartela i kriminalnih klanova, ponašala defanzivno, izbegavajući da prema njima primeni zakon", navodi se u pismu.

Kurir je 16. juna objavio tekst u kojem se tvrdi da je maloletni sin novinarke Olje Bećković L.V. (15) "priveden u stanicu policije Stari grad jer je kod njega pronađeno oko 15 grama marihuane".

Ministarstvo kulture saopštilo je istog dana da je podnelo prekršajnu prijavu protiv glavnog urednika lista Kurir Radeta Jerinića zbog naslovne strane izdanja od 16. juna na kojoj je objavljen tekst "Oljin sin narkodiler".

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, pod tim naslovom dnevnik je naveo inicijale maloletnika i učinio da on bude prepoznatljiv objavljivanjem informacije čiji je sin.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.