LAVROV: Situacija u Donbasu sve više liči na – pripreme za rat

Izvor: 011vodič.com, 17.Avg.2015, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LAVROV: Situacija u Donbasu sve više liči na – pripreme za rat

RUSIJA je zabrinuta zbog zaoštravanja situacije u Donbasu jer to zaoštravanje liči na pripreme za široka ratna dejstva – izjavio je Sergej Lavrov.
Šef ruske diplomatije je ovo rekao na zajedničkoj konferenciji za medije sa svojim iranskim kolegom Džavadom Zarifom. Pritom je ukazao:
„Brine nas situacija na frontovima. Jer, više se ne može govoriti o liniji dodira već o frontu, na žalost“.
Ruski ministar je ukazao da sukobljene strane već poodavno pregovaraju >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << o demilitarizaciji Širokina (naselje između Mariupolja i Novoazovska) i odmicanju od „linija dodira“ oružja kalibra do 100 milimetara, ali da do toga nije došlo „zbog pozicije Kijeva“.
„Veoma nas zabrinjava razvoj situacije poslednjih dana jer sve veoma liči na pripreme za nova ratna dejstva“.
#fakti
The post LAVROV: Situacija u Donbasu sve više liči na – pripreme za rat appeared first on Politika.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.