Kurti sa Merkel: Dijalog da rezultira međusobnim priznanjem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2021, 22:24

Kurti sa Merkel: Dijalog da rezultira međusobnim priznanjem

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti saopštio je večeras da se sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel tokom video-sastanka saglasio da dijalog Beograda i Prištine "mora biti jednak za obe strane i da mora rezultirati uzajamnim priznavanjem".

"U vezi sa dijalogom saglasili smo se da on mora biti jednak za obe strane i da mora rezultirati uzajamnim priznavanjem", napisao je Kurti na Tviteru.

On je naveo da je u razgovoru naglašeno da između >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Prištine i Nemačke postoje snažni bilateralni odnosi.

Dodao je da je u razgovoru bilo reči i o vakcinama protiv korona virusa, investicijama, otvaranju novih radnih mesta i pravosuđu.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kurti i Merkel nakon sastanka: Dijalog treba da dovede do uzajamnog priznanja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Maj.2021, 00:02

Premijer Kosova Aljbin (Albin) Kurti razgovarao je u ponedeljak putem video linka sa  nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, a jedna od tema je bila i dijalog sa Srbijom. Kako se navodi u saopštenju iz kancelarije premijera, Kurti je naveo da  Kosovo u dijalogu sa Srbijom „treba da bude ravnopravna...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.