Kršioci ljudskih prava na vlasti

Izvor: B92, 10.Dec.2011, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kršioci ljudskih prava na vlasti"

Novi Sad -- LSV ocenila da su u Srbiji i danas na važnim pozicijama mnogi koji su učestvovali u kršenju ljudskih prava tokom Miloševićevog režima.

"Smatramo da zločini iz vremena Miloševićevog režima ne zastarevaju. Podsećamo na važnost Zakona o lustraciji i na potrebu da oni koji su zločine činili, za njih i odgovaraju", piše u saopštenju LSV povodom Međunarodnog dana ljudskih prava.

LSV je ponovila zahtev za produženje važenja Zakona o lustraciji i za njegovo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sprovođenje: "To će biti poruka onima koji će tek stupiti na političku scenu, da neko ko je uprljao ruke neće moći da nadje mesto u političkom ili u javnom životu Srbije", piše u saopštenju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

LSV: Kršioci ljudskih prava iz Miloševićevog režima i dalje na vlasti

Izvor: Blic, 10.Dec.2011

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenila je da su u Srbiji i danas na važnim pozicijama mnogi koji su učestvovali u kršenju ljudskih prava u vreme Miloševićevog režima. .."Smatramo da zločini iz vremena Miloševićevog režima ne zastarevaju. Podsećamo na važnost Zakona o lustraciji i na...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.