Subota, 10.12.2011.

19:17

"Kršioci ljudskih prava na vlasti"

LSV ocenila da su u Srbiji i danas na važnim pozicijama mnogi koji su učestvovali u kršenju ljudskih prava tokom Miloševićevog režima.

Izvor: Beta

Default images

"Smatramo da zločini iz vremena Miloševićevog režima ne zastarevaju. Podsećamo na važnost Zakona o lustraciji i na potrebu da oni koji su zločine činili, za njih i odgovaraju", piše u saopštenju LSV povodom Međunarodnog dana ljudskih prava.

LSV je ponovila zahtev za produženje važenja Zakona o lustraciji i za njegovo sprovođenje: "To će biti poruka onima koji će tek stupiti na političku scenu, da neko ko je uprljao ruke neće moći da nađe mesto u političkom ili u javnom životu Srbije", piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: