Krasnići počeo konsultacije za mandatara

Izvor: Glas javnosti, Beta, 09.Feb.2011, 07:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krasnići počeo konsultacije za mandatara

PRIŠTINA - Vršilac dužnosti predsednika Kosova Jakup Krasnići danas će se sastati s predstavnicima stranaka koje su ušle u Skupštinu Kosova.

Sastanak će biti održan u okviru konsultacija za mandatara vlade Kosova i zakazivanja konstitutivne sednice Skupštine Kosova.

Prema juče potvrđenim rezultatima parlamentarnih izbora, Demokratska partija Kosova (DPK) je dobila 34 poslanička mesta, DSK 27, dok je na trećem mestu pokret Samoopredelkenje sa 14 mesta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<
Iza nje slede Alijansa za budućnost Kosova (AZBK) sa 12 i Alijansa novo Kosovo sa osam poslaničkih mesta.

Poslanici manjina su osvojili 25 mesta u koja je uračunato i 20 rezervisanih mesta za manjine.

Kosovski Srbi su osvojili 13 poslaničkih mesta.

Samostalna liberalna stranka je osvojila osam, Jedinstvena srpska lista četiri i Srpska demokratska stranka Kosova i Metohije (SDS KiM) jedno poslaničko mesto.

Prema Ustavu Kosova, u roku od 30 dana od potvrđivanja izbora treba da se konstituiše Skupština Kosova, što je uslov za izbor predsednika i vlade Kosova.

Premijer Kosova u ostavci Hašim Tači će biti novi mandatar za sastav vlade Kosova.

On je tokom prošle nedelje nagoveštavao kroz svoje izjave da će Kosovo dobiti vladu pre 17. februara, dana nezavisnosti Kosova.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dogovorena nova vlada Kosova?

Izvor: S media, 09.Feb.2011

Radio-televizija Kosova objavila je danas da će do kraja nedelje biti potpisan koalicioni sporazum o formiranju nove kosovske vlade koju bi trebalo da formiraju Demokratska partija Kosova, Alijansa novo Kosovo i Lista "Ibrahim Rugova"...Pozivajući se na izvore u DPK, televizija je javila da će koalicija...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.