Izvor: Blic, 05.Sep.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krasnići: Kosovo ne brine inicijativa Srbije u UN

Predsednik Skupštine Kosova Jakup Krasnići rekao je danas da Kosovo nije zabrinuto zbog inicijative Srbije u Generalnoj skupštini UN da se Međunarodni sud pravde izjasni o legalnosti proglašenja nezavisnosti Kosova.



"Kosovo je proglasilo nezavisnost u saradnji sa međunarodnom zajednicom i ovakva inicijativa nas ne zabrinjava", rekao je Krasnići po povratku iz višednevne posete SAD i dodao da se "celokupan proces na Kosovu odvijao u okviru međunarodnog prava".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
"Sve vreme smo imali podršku međunarodne zajednice. Ni Međunarodni sud pravde ne može biti protiv volje građana Kosova", rekao je predsednik Skupštine Kosova.

Krasnići se tokom posete SAD sastao sa američkim zvaničnicima, kao i sa stranim diplomatskim predstavnicima u SAD. On je rekao da se mora nastaviti lobiranje za priznavanje nezavisnosti Kosova.

"Još ima zemalja koje nemaju neophodne informacije o okolnostima na Kosovu i koje se dvoume o priznavanju nezavisnoti", rekao je Krasnići novinarima u Prištini.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.