Izvor: B92, 08.Apr.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica razgovarao sa Kasom o prevenciji radikalizacije

Beograd -- Premijer Srbije Vojislav Koštunica razgovarao je u četvrtak sa liderom Saveza vojvođanskih Mađara Jožefom Kasom o prevenciji radikalizacije u visenacionalnim sredinama. Kostunica i Kasa su se saglasili da treba preduprediti radikalizacu u višenacionalnim sredinama i sve etnički motivisane incidente, pre svega podsticanjem tolerancije, međuetničke komunikacije i edukacije mladih, uz posebno zalaganje Ministarstva prosvete i sporta, navodi se u saopštenju vladine Kancelarije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za saradnju sa medijima.

Premijer Srbije je istakao značaj donošenja novog Ustava u kome bi se garantovala prava manjina i na valjan način regulisao njihov položaj. Koštunica je posebno naglasio i značaj aktivnog učestvovanja nacionalnih manjina na svim nivoima vlasti, piše u saopštenju. Zajednički je ocenjeno da je neophodno da počnu da funkcionišu Nacionalni saveti manjinskih zajednica i istaknut je značaj saradnje vlade sa predstavnicima manjina, navodi se u saopstenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.