Koštunica: Štetna američka najava o glasanju za rezoluciju

Izvor: Politika, 06.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Štetna američka najava o glasanju za rezoluciju

"Vlada Srbije bi odmah poništila odluku o jednostranoj nezavisnosti i proglasila je ništavnom i nevažećom ", rekao je predsednik vlade

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica ocenio je juče da je "pogrešna i štetna" američka najava o mogućem stavljanju na glasanje u Savetu bezbednosti UN rezolucije, koja omogućava nezavisnost Kosova i Metohije. "Očigledno da o ovoj rezoluciji ne postoji saglasnost, jer je Srbija apsolutno protiv, kao i Rusija koja je stalna članica >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija", izjavio je Koštunica. Premijer je ukazao da je "unapred jasno da stavljanje na glasanje rezolucije koja će propasti nije dobar pristup".

Koštunica je poručio da bi bio posebno neodgovoran i destruktivan razvoj događaja ako propast tog dokumenta na glasanju posluži kao povod albanskim separatistima da protivno SB UN proglase jednostranu nezavisnost. "Vlada Srbije bi odmah poništila odluku o jednostranoj nezavisnosti i proglasila je ništavnom i nevažećom, jer je Kosmet sastavni i neotuđivi deo Srbije", rekao je predsednik vlade. Prema njegovim rečima, umesto potpuno pogrešnog pristupa koji bi imao nesagledive dugoročne posledice po stabilnost regiona, neophodno je ponovo sesti za sto i početi prave pregovore.

Koštunica je rekao da će susret sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom biti prilika da se razmotre nove ideje kako da se kroz pregovarački proces obezbedi postizanje kompromisnog rešenja.

Beta

[objavljeno: 06.06.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.