Izvor: B92, 20.Dec.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Nova skupština i vlada uneće red u državu

Orašac -- Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izrazio je u subotu uverenje da će nova skupština i vlada Srbije "uneti stabilnost i red u državu". Koštunica je novinarima u Orašcu kazao da na sastav nove vlade može uticati jedino volja naroda, a da, što se tiče DSS-a, nedavna poseta komesara EU Havijera Solane Beogradu ne može uticati na sastav nove vlade. Lider DSS je naveo da je "neprimerena" Solanina izjava da Srbija sada bira između budućnosti i prošlosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i dodao: "Srbija će izabrati ono što hoće i treba da izabere". Prema njegovim rečima, prvi zadatak nove skupštine mora da bude usvajanje ustava, koji treba da bude "plod konsenzusa" svih relevantnih poliotičkih snaga, "kako bi trajao godinama". Koštunica je ocenio da novu vladu neće dočekati "samo pustoš u budžetu, već i pustoš kada su u pitanju državne institucije".

Komentarišući vraćanje novca koji je kompaniji BK naplaćen na ime ekstraprofita, lider DSS-a je kazao da i taj slučaj svedoči da će nakon izbora morati da se povede računa o procesima koji moraju uneti sigurnost u politički i ekonomski život zemlje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.