Izvor: B92, 05.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kostreš:Stručni tim potrvdio navode

Novi Sad -- Stručni tim pokrajinske vlade saopštio bi pokrajina trebalo da dobije najmanje 220 miliona evra kao kompenzaciju.

Predsednik Skupštine Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da se procene Stručnog tima Izvršnog veća Vojvodine o tome koliko je Vojvodina oštećena od davanje koncesije na izgradnju autoputa Horgoš-Požega ne razlikuju od onih koje je on ranije iznosio u javnost.

U saopštenju stručnjaka navodi se da je ta "minimalna suma" utvrđena posle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << procene ukupne koncesione naknade na autoputu i očekivanih prihoda od koncesionog ugovora.

Kostreš je rekao da je Stručni tim potvrdio i njegove navode da su prekršeni članovi 16. i 17. Zakona o koncesijama, pošto prilikom izdavanja koncesije nisu konsultovani pokrajinski organi vlasti.

Komisija je ustanovila i da pokrajinski organi treba "neizostavno da učestvuju" u postupku izbora nezavisnog inženjera, s obzirom na dužinu deonice puta koja prolazi kroz Vojvodinu i dužnosti nezavisnog inženjera koje su definisane ugovorom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.