Kostreš:Stručni tim potrvdio navode

Stručni tim pokrajinske vlade saopštio bi pokrajina trebalo da dobije najmanje 220 miliona evra kao kompenzaciju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.11.2007.

21:21

Default images

Predsednik Skupštine Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da se procene Stručnog tima Izvršnog veća Vojvodine o tome koliko je Vojvodina oštećena od davanje koncesije na izgradnju autoputa Horgoš-Požega ne razlikuju od onih koje je on ranije iznosio u javnost.

U saopštenju stručnjaka navodi se da je ta "minimalna suma" utvrđena posle procene ukupne koncesione naknade na autoputu i očekivanih prihoda od koncesionog ugovora.

Kostreš je rekao da je Stručni tim potvrdio i njegove navode da su prekršeni članovi 16. i 17. Zakona o koncesijama, pošto prilikom izdavanja koncesije nisu konsultovani pokrajinski organi vlasti.

Komisija je ustanovila i da pokrajinski organi treba "neizostavno da učestvuju" u postupku izbora nezavisnog inženjera, s obzirom na dužinu deonice puta koja prolazi kroz Vojvodinu i dužnosti nezavisnog inženjera koje su definisane ugovorom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: