Kirbi: Vučić pokazao odlučnost i političku hrabrost

Izvor: Blic, 29.Sep.2015, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kirbi: Vučić pokazao odlučnost i političku hrabrost

Američki ambasador u Beogradu Majkl Kirbi izjavio je danas da SAD žele stabilnost u regionu zapadnog Balkana i istakao da je premijer Aleksandar Vučić uložio veliki trud i pokazao političku hrabrost da se za to stvore uslovi.

Kirbi, koji je bio gost serijala "SMART Talk" Američke privredne komore u Srbiji (AmCham), rekao je da SAD žele stabilan region koji to ne može da bude ukoliko ne napreduje, ukoliko mladi misle da ovde nemaju budućnost i ukoliko postoji stalni odliv >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mozgova.

- On (Vučić) se trudi da takve uslove stvori ovde i mislim da se ozbiljno trudi da to sprovede - rekao je Kirbi.

Upitan o odnosu sa srpskim premijerom, Kirbi je rekao da se oni dobro slažu i da smatra da je šef srpske vlade vredan i odlučan u tome da je Evropska unija put na kojem Srbija treba i želi da bude.

Prema njegovim rečima, premijer Vučić je jedan od retkih političara koji je odlučio da učini nešto kako bi se u Srbiji popravila ekonomska situacija.

- Godinama ovde nije bilo mnogo političara koji su brinuli za ekonomiju. Mislim da je Ivica Dačić počeo time da se bavi 2013. kada je misija MMF-a došla ovde...- rekao je Kirbi.

Prema njegovim rečima, Vučić se suočio sa značajnim izazovima i neke od promena koje je doneo neophodne su kako bi se situacija popravila.

- Preuzeo je neke važne korake za koje je bila potrebna politička hrabrost i to je dobro - zaključio je Kirbi.

Serijal "SMART Talk" okuplja istaknute ličnosti u srpskom društvu i zaposlene u kompanijama članicama Američke privredne komore u Srbiji promovišući vrednosti koje čine uspešne lidere u poslovnom i privatnom životu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kirbi: Vučić pokazao odlučnost i političku hrabrost

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Sep.2015

Američki ambasador u Beogradu Majkl Kirbi izjavio je danas da SAD žele stabilnost u regionu zapadnog Balkana i istakao da je premijer Aleksandar Vučić uložio veliki trud i pokazao političku hrabrost da se za to stvore uslovi...Kirbi, koji je bio gost serijala SMART Talk Američke privredne komore...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.