Izvor: B92, 09.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karla del Ponte: Spremna sam

Hag -- Glavna tužiteljka Haškog tribunala izjavila da će izveštaj o saradnji Srbije podneti Evropskoj uniji 16. ili 17. oktobra.

"Ja sam spremna da podnesem izveštaj ako me pozovu. To bi trebalo da bude 16. ili 17. oktobra", rekla je Karla del Ponte u Hagu posle susreta s ministrom inostranih poslova Crne Gore Miodragom Vlahovićem.

Premijer Srbije Vojislav Koštunica sastaće se s trojkom EU 16. oktobra. Od procene Karle del Ponte i drugih elemenata zavisiće da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << li će EU odlučiti da obnovi pregovore o stabilizaciji i pridruženju sa Srbijom. Pregovori su suspendovani u maju, pošto Beograd nije izručio Ratka Mladića u obećanom roku.

Karla del Ponte je rekla da je vrlo zadovoljna saradnjom Crne Gore s Tribunalom, a da nijedan od begunaca nije u Crnoj Gori. Na pitanje novinara kako može biti sigurna da nijedan od šest optuženih u bekstvu nije u Crnoj Gori, Del Ponteova je odgovorila: "To su naše informacije. Kad dobijemo neku informaciju o tome, mi proveravamo s crnogorskim vlastima".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.