Izvor: B92, 25.Maj.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karadžić se poziva na imunitet

Hag -- Bivši predsednik RS Radovan Karadžić zatražio je od Haškog tribunala da odbaci optužnicu koja ga tereti za genocid u BiH i obustavi postupak protiv njega.

U podnesku, koji je sudu predao Karadžićev pravni savetnik Piter Robinson, odbrana ocenjuje da Tribunal nema nadležnost da Karadžiću sudi zbog postojanja sporazuma o imunitetu koji je sklopio Holbruk kao "zvaničnik sa stvarnim ili pretpostavljenim ovlašćenjima Saveta bezbednosti UN i njegovih organa". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

O Karadžićevom zahtevu za odbacivanje optužnice naknadno će odlučiti sudsko veće predsedavajućeg Ijana Bonomija.

To veće je, u odluci o jednom ranijem podnesku odbrane naznačilo da - čak i da sporazum s Holbrukom postoji - navodni Karadžićev imunitet pred Tribunalom nema nikakvu važnost, te da bi samo mogao biti uzet u obzir pri eventualnom određivanju kazne.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.