Karadžić podneo zahtev za odbacivanje optužnice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karadžić podneo zahtev za odbacivanje optužnice

HAG - Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić zatražio je od Haškog tribunala da odbaci optužnicu koja ga tereti za genocid u BiH i prekine postupak protiv njega, tvrdeći da mu je imunitet od Tribunala 1996. garantovao izaslanik SAD Ričard Holbruk.

U podnesku, koji je sudu predao Karadžićev pravni savetnik Piter Robinson, odbrana ocenjuje da Tribunal nema nadležnost da Karadžiću sudi zbog postojanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sporazuma o imunitetu koji je sklopio Holbruk kao "zvaničnik sa stvarnim ili pretpostavljenim ovlašćenjima Saveta bezbednosti UN i njegovih organa".

O Karadžićevom zahtevu za odbacivanje optužnice naknadno će odlučiti sudsko veće predsedavajućeg Ijana Bonomija.

To veće je, u odluci o jednom ranijem podnesku odbrane naznačilo da - čak i da sporazum s Holbrukom postoji - navodni Karadžićev imunitet pred Tribunalom nema nikakvu važnost, te da bi samo mogao biti uzet u obzir pri eventualnom određivanju kazne.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Karadžić se poziva na imunitet

Izvor: B92, 25.Maj.2009

Hag -- Bivši predsednik RS Radovan Karadžić zatražio je od Haškog tribunala da odbaci optužnicu koja ga tereti za genocid u BiH i obustavi postupak protiv njega... U podnesku, koji je sudu predao Karadžićev pravni savetnik Piter Robinson, odbrana ocenjuje da Tribunal nema nadležnost da Karadžiću...

Nastavak na B92...

Karadžić: Obustaviti postupak zbog imuniteta

Izvor: Mondo, 25.Maj.2009

Radovan Karadžić zatražio je od Haškog tribunala da odbaci optužnicu koja ga tereti za genocid pozivajući se na imunitet koji mu je garantovao izaslanik SAD Ričard Holbruk.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.