Kankaraš i Pastor o zavodu za kulturu vojvođanskih Crnogoraca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Feb.2016, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kankaraš i Pastor o zavodu za kulturu vojvođanskih Crnogoraca

Konzul Crne Gore u Srbiji Miodrag Kankaraš razgovarao je danas u Novom Sadu sa predsednikom Skupštine Vojvodine Ištvanom Pastorom o mogućnosti i potrebi za osnivanje Zavoda za kulturu vojvođanskih Crnogoraca.

Kako je saopštila Pokrajinska vlada, Kankaraš i Pastor su razgovarali o mogućnosti što skorijeg osnivanja te institucije, čiji bi zadatak bio da se stara o unapređenju i očuvanju kulture, jezika i tradicije, a u skladu za zakonskom regulativom Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Pokrajinski premijer Bojan Pajtić prošle nedelje takođe je razgovarao sa crnogorskim konzulom.

Pajtić je, tokom razgovora sa Kankarašom, rekao da Pokrajinska vlada podržava inicijativu za osnivanje Zavoda za kulturu vojvođanskih Crnogoraca, jer to vodi poboljšanju položaja pripadnika nacionalnih zajednica u Vojvodini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.