Kanerva pozvao OEBS u akciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2015, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanerva pozvao OEBS u akciju

Predsednik Parlamentarne skupštine OEBS Ilka Kanerva poručio je danas članicama te organizacije da je neophodno da na akutne izazove ljudskim pravima i demokratiji deluju sada, 40 godina od Helsinškog akta, uz opasku da, ako ne mogu sada, kad onda mogu.

"Članice OEBS predstavljaju milijardu ljudi i zato vas molim da zasučete rukave i učinite više kako bi nam pomogli, jer se nekada čini da ti građani žive u svetu van kontrole", rekao je on i poručio:

"Ako ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << možete u akciju sada, kad Helsinški akt puni 40 godina, kad onda možete. Ovo je poziv za sve nas, koji smo danas u Beogradu, da reagujemo".

On je podvukao da to nije samo njegov poziv, već i onaj koji stoji u Helsinškom dokumentu, "ambicioznom dokumentu koji su parlamentarci odobrili".

Kanerva je rekao da može i više da se učini, ali je i primetio da je volja za kompromisom postala retka, što mora da se prevaziđe.

To najbolje, kako je rekao, ilustruju naslovi u novinama koji govore o teškim borbama, o tome da predsednik Francuske zove na teror i akt rata...

On je rekao da je kritična uloga Trilateralne grupe kada je reč o situaciji u Ukrajini, kao i da postoji potreba za monitoringom istočne granice Ukrajine.

Cilj je, rekao je, da OEBS pruži pozitivan uticaj tako što će promovisati izgradnju poverenja i dijalog i direktne kontakte Rusija-Ukrajina.

Kanerva je pozvao ministre da razmisle o boljoj saradnji i koordinaciji u vezi migracija za šta je, kako je rekao, neophodan međunarodni napor.

On je takođe ukazao da je za više akcije potrebna modernizacija OEBS-a .

Kanerva je takođe pozdravio nemačko predsedavanje i rekao da je spreman da radi sa Frankom Valterom Štajnmajerom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.