Kancelarija EU da bude statusno neutralna

Izvor: S media, 26.Mar.2010, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kancelarija EU da bude statusno neutralna

Načelnik kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković izjavio je danas da od misije Evropske unije na severu Kosova očekuje da bude statusno neutralna, objektivna i realna.

“Beograd je dao saglasnost da Euleks dodje na ove prostore tako da je otvaranje kancelarije bio logičan korak da će se jednog dana otvoriti kancelarija EU”, kazao je Nedeljković Tanjugu.

Zvaničnici evropskih misija na Kosovu danas su otvorili takozvanu Kuću EU u severnom delu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Kosovske Mitrovice.

Nedeljković je rekao da se nada da kancelarija EU neće biti okosnica realizacije plana medjunarodnog civilnog predstavnika Pitera Fejta, čija je Medjunarodna civilna kancelarija, zajedno s kosovskom vladom, sačinila strategiju za sever Kosova.

“Nadam se da će kancelarija EU biti statusno neutralna, objektivna i realna i da jednostavno neće žmuriti pred svim problemima koji se dešavaju na Kosovu i Metohiji”, istakao je Nedeljković.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.