Kamberi pita ministra Lončara: Od 55, 50 je Albanaca. Zašto Srbin?

Izvor: B92, 20.Maj.2021, 11:30

Kamberi pita ministra Lončara: Od 55, 50 je Albanaca. Zašto Srbin?

Beograd -- Šaip Kamberi pitao ministra zdravlja Zlatibora Lončara zbog čega je za direktora Doma zdravlja u Preševu postavio Srbina.

Predsednik poslaničke grupe Ujedinjena dolina - SDA Sandžaka je rekao da u tom domu zdravlja radi 55 lekara, od toga 50 Albanaca. On je pitao i da li je to poruka države da se Albanci smatraju nepoželjnima.

Kamberi je rekao da je Lončar razrešio dužnosti direktora Doma zdravlja u Preševu u martu, jer je nad domovima zdravlja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osnivačka prava preuzela Republika.

"Nije navedeno da li je prethodni direktor pogrešno vodio ili je napravio propust u vođenju Doma zdravlja. Utisak koji ostavlja rešenje o razrešenju jeste da je direktor neopravdano razrešen zbog etničke ili političke pripadnosti", rekao je Kamberi.

Ministar je za novog vršioca dužnosti direktora imenovao dr Bobana Spasića, rekao je Kamberi i konstatovao da je u zdravstvenoj ustanovi, u kojoj radi više od 90 odsto Albanaca. imenovano lice srpske nacionalnosti da je vodi.

"Da li je na to uticala nacionalna ili partijska podobnost? Da li poruka koju šalje Srbija da su Albanci nepodobni za vršenje funkcija i kao takvi se smatraju nepoželjnima?", pitao je Kamberi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.