KBC Bežanijska kosa: Izlečen pacijent koji je 41 dan bio na respiratoru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2020, 16:31

KBC "Bežanijska kosa": Izlečen pacijent koji je 41 dan bio na respiratoru

U KBC "Bežanijska kosa", od kovida 19 leči se 155 kovid pacijenata od kojih je šestoro na respiratoru, izjavila je danas direktorka te zdravstvene ustanove Marija Zdravković.

Ona je na redovnoj pres konferenciji Kriznog štaba kazala da je najveći broj pacijenata sa srednje teškom kliničkom slikom i da se oporavljaju.

"Danas je bilo 12 otpusta, a veoma nam je drago što smo danas otpustili pacijenta koji je 41 dan bio na respiratoru", rekla je Zdravković. Dodala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je da je na intenzivnoj nezi 14 pacijenata, a šest na respiratoru.

"Pacijenti su stabilnog stanja, primaju terapiju, nadamo se da ćemo ih sve izlečiti i pustiti kući".

Srbija svetla tačka na kovid mapi Evrope

Srbija je trenutno svetla tačka na kovid mapi Evrope i svi treba da se trudimo da tako i ostane, iako brojke plaše, rekla je direktorka KBC "Bežanijska kosa" dr Marija Zdravković.

Ona je navela da su u junu i julu u toj ustanovi beležili obostrane upale pluća, koje su se brzo razvijale, pa su ti pacijenti imali kliničku sliku brzog stizanja do respiratora.

"Sada, brojke koje detektujemo jesu visoke, ali je ohrabrujuće da ima malo tih težih slučajeva koji brzo napreduju, odnosno koji slabo reaguju na terapiju", rekla je Zdravković na pres konferenciji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

HEROJSKI SE BORIO SA KORONOM: U KBC Bežanijska kosa otpušten pacijent koji je 41 dan bio na RESPIRATORU

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Okt.2020

U KBC ''Bežanijska kosa'' od kovida 19 leči se 155 pacijenata od kojih je šestoro na respiratoru, izjavila je danas direktorka te zdravstvene ustanove Marija Zdravković...Ona je na redovnoj pres konferenciji Kriznog štaba kazala da je najveći broj pacijenata sa srednje teškom kliničkom slikom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.