Jubilarni Somborski kotlić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jun.2017, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jubilarni "Somborski kotlić"

Prošle nedelje u petak je počelo i do 1. jula traje "Somborsko leto". Svakodnevni raznovrsni programi čekaju sve uzraste, a vrhunac manifestacija je svakako "Somborski kotlić". Prošle godine je zbog nevremena izostala, po mnogim Somborcima, najznačajnija tradicionalna letnja manifestacija "Somborski kotlić", te je jubilarna, dvadeseta održana ove godine.

Riblji paprikaš se kuvao u više od 100 kotlića, a među učesnicima i posetiocima bilo je mnogo gostiju iz drugih mesta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i iz inostranstva.

Oto Salai, vođa delegacije iz bratskog grada Baja iz Mađarske kaže da pored zvanične, privredne i kulturne saradnje isto toliko su važne takve prilike kada partneri sa obe strane granice uz dobru muziku i namešten sto nalaze nove ideje.

"Dobar paprikaš je najbolji kada ima somborska arteska voda, kada imamo dobru papriku, somborsku ribu sa naših somborskih ribnjaka, luk i kuvarov dobar ukus i veliko srce da zadovolji široki auditorijum", kaže Ivica Terek, višegodišnji majstor kuvanja ribljeg paprikaša.

Gastronomski program je deo "Somborskog leta", u okviru kojeg se održava izložbeno-prodajna manifestacija "Ulica starih zanata".

"Ovo je manifestacija koja je tradicionalna, svaki put smo učestvovale ovde i mislim da zaista Sombor grad treba da ovako nešto i ponudi i da ovako nastavi da radi i u buduće", kaže Katarina Dmitru, UG "Zlatne ruke Somborke".

Somborsko leto je počelo 23. juna i traje do 1. jula. Za to vreme na Trgu Svetog Đorđa se svakodnevno priređuje raznovrstan zabavno-muzički program za sve uzraste, do ponoći je otvorena "Ulica starih zanata", a poslednje veče će se održati festival multikulturalnosti, sa čime se Sombor ponosi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.