Jovanović pozdravlja inicijativu EU

Izvor: B92, 08.Apr.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović pozdravlja inicijativu EU

Beograd -- Čedomir Jovanović izjavio je da je inicijativa Havijera Solane još jedan dokaz da Evropa želi da pomogne Srbiji.

"Osnova naše izborne kampanje je insistiranje na potpisivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju", rekao je lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović. "Ova inicijativa daje stavu Liberalno-demokratske partije dodatnu težinu", smatra on.

"Takođe, problem saradnje sa Haškim tribunalom je prepreka evropskom putu Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja mora biti otklonjena. Spremni smo da ispunimo naše međunarodne obaveze, hapšenjem Ratka Mladića i Radovana Karadžića, učešćem u budućoj reformskoj vladi", naveo je Jovanović.

"Put do ispunjenja te odluke biće lakši uz podršku Evrope i njenu spremnost da sa Srbijom potpiše taj važan sporazum. Svaki korak u uspostavljanju evropskih vrednosti u Srbiji jača poziciju građanskih snaga u zemlji i zato moramo učiniti sve da Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju bude potpisan što pre", zaključio je lider LDP-a.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Većina stranaka smatra da su izbori unutrasnja stvar Srbije

Izvor: Press, 08.Apr.2008

Na izjavu Havijera Solane da bi EU trebalo da pomogne proevropskim snagama u Srbiji potpisivanjem pre izbora Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, većina parlamentarnih stranaka reagovala je da su izbori unutrašnja stvar Srbije..

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.