Izvor: B92, 06.Okt.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Vlada bez vizije

Beograd -- Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je večeras da je Vlada Srbije "bez vizije, snage i uverljivosti".

On je nazvao vladajuću koaliciju "koalicijom Demokratske stranke i stranaka koje ne postoje". Jovanović je na stranačkoj tribini u Beogradu pod nazivom "6. oktobar!? Evropa kao cilj!" rekao da koalicioni partneri DS-a u Vladi Srbije nemaju podršku birača i da ga ne bi iznenadilo da LDP za šest meseci bude pozvan u Vladu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
On je podsetio da će sledeće sedmice biti 100 dana rada Vlade Srbije navodeći da svuda u svetu vlast u tom periodu počinje poslove kojima se bavi tokom čitavog mandata. To je, kako je rekao, trenutak za sagledavanje rada Vlade Srbije.

Lider LDP-a je istakao da će ta stranka podržati "evropska nastojanja Vlade Srbije", kao i da će LDP "postaviti svoju politiku prema potrebama Srbije".

Jovanović je ocenio da i posle promena 5. oktobra 2000. godine i dalje živimo u traumatičnom društvu, ali da su sada te traume drugačije.

Lider LDP-a je naveo i da je "5. oktobra 2000. postojala želja da se nešto stvori, a ne samo da se sruši Slobodan Milošević".

Jovanović je rekao i da je, kako je naveo, 6. oktobar izostao, jer nije bilo zajedničke vizije među strankama opozicije koje su srušile Miloševićev režim.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.