Jovanović: Vlada bez vizije

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je večeras da je Vlada Srbije "bez vizije, snage i uverljivosti".

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.10.2008.

21:23

Default images

On je nazvao vladajuću koaliciju "koalicijom Demokratske stranke i stranaka koje ne postoje". Jovanović je na stranačkoj tribini u Beogradu pod nazivom "6. oktobar!? Evropa kao cilj!" rekao da koalicioni partneri DS-a u Vladi Srbije nemaju podršku birača i da ga ne bi iznenadilo da LDP za šest meseci bude pozvan u Vladu.

On je podsetio da će sledeće sedmice biti 100 dana rada Vlade Srbije navodeći da svuda u svetu vlast u tom periodu počinje poslove kojima se bavi tokom čitavog mandata. To je, kako je rekao, trenutak za sagledavanje rada Vlade Srbije.

Lider LDP-a je istakao da će ta stranka podržati "evropska nastojanja Vlade Srbije", kao i da će LDP "postaviti svoju politiku prema potrebama Srbije".

Jovanović je ocenio da i posle promena 5. oktobra 2000. godine i dalje živimo u traumatičnom društvu, ali da su sada te traume drugačije.

Lider LDP-a je naveo i da je "5. oktobra 2000. postojala želja da se nešto stvori, a ne samo da se sruši Slobodan Milošević".

Jovanović je rekao i da je, kako je naveo, 6. oktobar izostao, jer nije bilo zajedničke vizije među strankama opozicije koje su srušile Miloševićev režim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: