Izvor: B92, 13.Okt.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Novi izbori sledeće nedelje

Beograd -- Potpresednik DS-a Čedomir Jovanović najavio u izjavi za B92 da će novi izbori biti raspisani u toku sledeće nedelje. "Ne smatram da će se dramatizovati političke prilike u zemlji, vlada će nastaviti da radi svoj posao, isti je slučaj sa parlamentom i očekujem da ćemo se sastati oko usvajanje ustavne povelje, a potom početi svoje redovno jesenje zasedanje. Što se tiče predsedničkih izbora, izbori će biti raspisani sledeće nedelje jer smo na tako nešto obavezni po >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << slovu ustava koji nalaže da se izbori za budućeg predsednika održe najkasnije 30 dana pre isteka mandata postojećem predsedniku", rekao je Jovanović.

"Sada je situacija u kojoj bi trebalo svi da zastanu i razmisle. Jedna mogućnost je da se odmah krene u pripremu i organizaciju ponovljenih izbora i ja mislim da to ne bi bilo dobro. Mislim da bi bolje od toga bilo da započnu politički pregovori o tome da se pripremi novi izborni zakon i da se onda u skladu sa novim zakonom bira predsednik", rekao je za B92 lider GSS-a Goran Svilanović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.