Nedelja, 13.10.2002.

23:17

Jovanović: Novi izbori sledeće nedelje

Izvor: B92

Default images

Potpresednik DS-a Čedomir Jovanović najavio u izjavi za B92 da će novi izbori biti raspisani u toku sledeće nedelje. "Ne smatram da će se dramatizovati političke prilike u zemlji, vlada će nastaviti da radi svoj posao, isti je slučaj sa parlamentom i očekujem da ćemo se sastati oko usvajanje ustavne povelje, a potom početi svoje redovno jesenje zasedanje. Što se tiče predsedničkih izbora, izbori će biti raspisani sledeće nedelje jer smo na tako nešto obavezni po slovu ustava koji nalaže da se izbori za budućeg predsednika održe najkasnije 30 dana pre isteka mandata postojećem predsedniku", rekao je Jovanović.

"Sada je situacija u kojoj bi trebalo svi da zastanu i razmisle. Jedna mogućnost je da se odmah krene u pripremu i organizaciju ponovljenih izbora i ja mislim da to ne bi bilo dobro. Mislim da bi bolje od toga bilo da započnu politički pregovori o tome da se pripremi novi izborni zakon i da se onda u skladu sa novim zakonom bira predsednik", rekao je za B92 lider GSS-a Goran Svilanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

14 h

Podeli: