Joksimović: Hrvatska još nije usvojila evropske vrednosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2022, 19:31

Joksimović: Hrvatska još nije usvojila evropske vrednosti

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je da je današnja naslovna strana hrvatskog magazina "Ekspres" neuspeli je pokušaj sramnog izvrtanja istorijske percepcije Srbije.

Joksimović je reagovala na to što je hrvatski nedeljnik "Ekspres" objavio naslovnu stranu, gde su predsednika Aleksandra Vuića uporedili sa nacističkim zlocincem Adolfom Hitlerom, a Srbiju nazvali nacističkom državom.

"Naša zemlja i naš narod dosledno i potvrđeno bili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su i jesu i danas antifašistički. Ideje nacizma i fašizma u našem društvu nikad nisu zaživele, za razliku od mnogih koji su ih predominantno prihvatali, a sad se usuđuju da predsednika svih građana Srbije prikazuju na krajnje neprimeren način. Ovakva retorika, koja je jasan primer govora mržnje i njenog raspirivanja u regionu, a dolazi iz članice Evropske unije, pokazatelj je da Hrvatska, ni nakon gotovo decenije članstva, očigledno još nije usvojila temeljne evropske vrednosti", navela je Joksimović, a saopštilo Ministarstvo za evropske integracije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.