Ješić: U fudbalu mi je lakše, tamo se unapred sve zna

Izvor: Blic, 03.Avg.2011, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ješić: U fudbalu mi je lakše, tamo se unapred sve zna

Ostavka predsednika opštine Inđija Gorana Ješića (DS) na mesto pokrajinskog poslanika krčkala se „na putu od Inđije do pokrajinskog parlamenta“ skoro godinu i po. U razgovoru za „Blic“, on podseća da je ostavku na poslaničku funkciju kovertirao još 29. marta prošle godine.

U obrazloženju ostavke Ješić je naveo da se odriče poslaničkog mandata „ukoliko mu Agencija za borbu protiv korupcije ne da saglasnost da obavlja obe funkcije", kao i „da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zadržati funkciju predsednika opštine, jer u Inđiji ima mnogo toga da se uradi". U međuvremenu, nastavlja Ješić, nakon što je Ministarstvo pravde poslanicima izdalo uverenja da nisu u sukobu interesa, dosta toga čudnog se izdešavalo, pa se aktiviranje te ostavke odužilo. Međutim, posle odluke Suda o nespojivosti funkcija, Ješić je pre dva dana raniju ostavku ponovio.

- Ostavku sam podneo u skladu s presudom USS o nespojivosti funkcije većinski izabranog poslanika Skupštine Vojvodine s nekom drugom javnom funkcijom. Ovo je moja lična odluka, a ne odluka DS, pošto sam mandat osvojio samostalno na direktnim izborima.

Da li se posle vaše ostavke očekuju i neke druge?

- U skladu sa odlukom USS, očekujem da poslaničke mandate vrate i republički poslanici Dragan Marković Palma i Veroljub Stevanović, koji su i gradonačelnci Jagodine, tj. Kragujevca. Jer zapravo su jedino republički poslanici u sukobu interesa, a uz to, nisu ni izabrani na neposrednim izborima, već sa izbornih lista.

Sportski ste radnik i političar - koji je posao teži?

- Neuporedivo je lakše baviti se rukovođenjem u sportu, konkretno fudbalom, nego političkim radom. Jer u Srbiji se, kad je sport u pitanju, sve unapred zna. Iako je u poslednjih nekoliko godina po pitanju regularnosti dosta urađeno, srpski fudbal još nije čist.

Opširnije u štampanom izdanju

Povezane vesti: Goran Ješić podneo ostavku na mesto poslanika Ješić: Država krši Ustav

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.