Jeremić: Učinićemo sve da opozicija nastupi u što širem frontu, ja se neću gurati u prvi plan

Izvor: Blic, 19.Okt.2017, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Učinićemo sve da opozicija nastupi u što širem frontu, ja se neću gurati u prvi plan

Predsednik inicijativnog odbora Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da se zalaže da opozicija na beogradskim izborima nastupi u što je moguće širem frontu, i da će učiniti sve da do toga dođe.

Jeremić je u intervjuu agenciji Beta rekao da će Narodna stranka učiniti sve da do dogovora opozicije dođe, da se oni neće "gurati" u prvi plan i da neće pokušavati da nametnu svog kandidata.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Naravno, ako budemo dovedeni u situaciju da nema bilo kakvog dogovora, mi ćemo učestvovati sa sopstvenim timom i kandidatom. No, moje duboko uverenje je da postoji daleko bolji način da se učestvuje na beogradskim izborima, i da bi to trebalo da bude jedinstven nastup oko kojeg treba da se složimo svi u pravoj opoziciji - istakao je Jeremić.

On je naglasio da je na beogradskim izborima potrebno što je moguće veće jedinstvo svih onih koji nastupaju sa iskrenim opozicionim stavovima, odnosno onih koji nisu spremni ni na kakvu vrstu kolaboracije sa aktuelnom vlašću, bez obzira na izborne rezultate. Kako je dodao, za Narodnu stranku nema onih koji u taj front nisu dobrodošli, kao i da nemaju aspiraciju da određuju ko je poželjan, a ko ne.

- Čvrsto sam uveren da jedino sa zajedničkim stavom možemo da iskoristimo potencijal koji postoji u glavnom gradu, jer ima više onih koji su nezadovoljni načinom na koji se vodi Beograd - i ostatak države - nego onih koji su spremni tome da daju podršku - rekao je Jeremić.

Borba za fer i poštene izbore

Borba za fer i poštene izborne uslove, po njegovim rečima, može da bude dobra početna osnova za okupljanje aktera sa opozicionog spektra i oko čega bi sigurno svi mogli da se dogovore.

- Neka to bude prvi korak. Nakon što se on napravi, svaki sledeći će biti lakši. Nadam se da od toga može da počne proces ujedinjenja opozicije na beogradskim izborima - kazao je Jeremić.

On je naveo i da ga raduje što Demokratska stranka, i pored najave da će imati svog kandidata, tvrdi da je i dalje otvorena za saradnju sa ostalim političkim opcijama. Upitan da li će doći na proteste koje su za sutra u centru Beograda najavili Pokret slobodnih građana Srbije i Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd, Jeremić je rekao da Narodna stranka podržava sve akcije koje su usmerene ka skretanju pažnje na činjenicu da u Srbiji vlada režim koji ne radi u interesu građana.

On je dodao i da ovaj put "narodnjaci" neće biti deo tehničke organizacije skupa, jer su skoncentrisani na osnivačku skupštinu stranke, koja se održava u nedelju 22. oktobra, ali da pružaju svaku vrstu podrške onima koji žele da protestuju protiv aktuelnog stanja, i da će na njemu lično učestvovati sa svojim saradnicima i simpatizerima.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jeremić : Nećemo pokušavati da nametnemo svog kandidata

Izvor: Beta Video, 19.Okt.2017

BEOGRAD - Predsednik inicijativnog odbora Narodne stranke Vuk Jeremić je u intervjuu agenciji Beta rekao da će Narodna stranka učiniti sve da do dogovora opozicije dodje, da se oni neće ``gurati`` u prvi plan i da neće pokušavati da nametnu svog kandidata.(CH2)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.