Jeremić: Ove jeseni inicijativa za otvaranje konzulata u Kninu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Ove jeseni inicijativa za otvaranje konzulata u Kninu

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić najavio je da će Srbija ove jeseni pokrenuti inicijativu da se otvori konzulat u Kninu, što bi, prema njegovim rečima, trebalo da doprinese povratku izbeglica u Hrvatsku.

"Mi ćemo tražiti od Hrvatske otvaranje konzulata u Kninu. Jedan od prioriteta hrvatske vlade je, koliko ja razumem, povratak izbeglica. Velika većina, naravno, ne svi, ali jedan značajan broj izbeglica bi trebalo da se vrati upravo u Knin i u taj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kraj oko Knina", rekao je Jeremić.

"Mi želimo da pomognemo hrvatskoj vladi u sprovođenju tog njihovog prioriteta. Naravno, i za nas je prioritet da se izbeglice vrate. Znači, to je jedan gest dobre volje, to je jedan gest partnerstva, ako hoćete, saradnje u smislu povratka ljudi na svoja ognjišta, kuća iz kojih su proterani", dodao je šef srpske diplomatije.

U poseti Zagrebu, u maju ove godine, Jeremić je hrvatskom ministru inostranih poslova Gordanu Jandrokoviću izneo plan o otvaranju konzulata Srbije u Kninu, koji bi kako je naveo pomogao da se podstakne pitanje povratka izbeglih lica, što "predstavlja jedan od političkih prioriteta hrvatske vlade", naveo je tada Jeremić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.