Janukovič: Nisam davao naređenja da se otvori vatra

Izvor: Vostok.rs, 28.Feb.2014, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janukovič: Nisam davao naređenja da se otvori vatra

28.02.2014. -

'Nikada nisam davao nikakva naređenja policiji da otvore vatru. Policija je, vi znate, bila nenaoružana do poslednjeg momenta. Kada se već pojavila pretnja po njihov život, kada je na njih otvorena vatra, tada je policija počela da se naoružava'', - izjavio je Viktor Janukovič na pres konferenciji u Rostovu-na-Donu.

Janukovič je ispričao da se sastao sa pripadnicima specijalnih jednica ''Berkut'' i izvinio im se: ''Njih su gađali Molotovljevim koktelima, palili su ih, pucali na njih i ubijali. Hoću još jednom da ponovim da se izvinjavam ovim hrabrim ljudima koji su stajali i nevino patili''.

Izvor: Glas Rusije    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.