Jakšić: Srbi će nakon 11. maja formirati svoj parlament na Kosovu

Izvor: Blic, 07.Maj.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jakšić: Srbi će nakon 11. maja formirati svoj parlament na Kosovu

Jedan od lidera Srba sa severa Kosova Marko Jakšić najavio je da će Srbi formirati svoj parlament na Kosovu i Metohiji nakon izbora 11. maja.



"Srbima na Kosovu je potrebno njihovo predstavničko telo kako bi ostvarili svoja legalna i legitimna prava. To je od suštinske važnosti kada se ima na umu plan (Ministarstva za Kosovo i Metohiju) o funkcionalnoj podeli (Srba i Albanaca) na Kosovu", rekao je Jakšić u intervjuu za Rojters i dodao da je to "jedini način na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji Srbi mogu da opstanu na Kosovu".

Prema rečima Jakšića, u kosovskom parlamentu su "marionete" Zapada, koje sigurno neće raditi u interesu kosovskih Srba.

Ivanko: Izbori nemaju nikakvu važnost za UNMIK

Portparol UNMIK Aleksandar Ivanko ponovio je da izbori 11. maja za UNMIK nemaju nikakvu važnost i dodao da UNMIK ne želi nasilnim putem da sprečava održavanje tih izbora.

"Mislim da ne bi bila dobra ideja da to sprečimo silom i mislim da to niko ne želi. Zato UNMIK ima veoma jasnu političku liniju da ovi izbori nisu važeći, da oni nemaju legitimnost na Kosovu", rekao je Ivanko, prenosi KiM Radio.

On je na pres konferenciji ponovio da je do sada UNMIK više puta izražavao podršku Vladi Kosova i većini međunarodnih faktora u vezi sa ovim pitanjem.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.