Izvor: B92, 07.Maj.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jakšić: Srpski parlament na Kosovu

Beograd -- Jedan od lidera Srba sa severa Kosova Marko Jakšić najavio je da će Srbi formirati svoj parlament na Kosovu i Metohiji nakon izbora 11. maja.

"Srbima na Kosovu je potrebno njihovo predstavničko telo kako bi ostvarili svoja legalna i legitimna prava. To je od suštinske važnosti kada se ima na umu plan (Ministarstva za Kosovo i Metohiju) o funkcionalnoj podeli (Srba i Albanaca) na Kosovu", rekao je Jakšić u intervjuu za Rojters.

On je dodao da je to "jedini način na koji Srbi mogu da opstanu na Kosovu".

Prema rečima Jakšića, u kosovskom parlamentu su "marionete" Zapada, koje sigurno neće raditi u interesu kosovskih Srba.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Formiraju srpski parlament na Kosovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2008

BEOGRAD - Jedan od lidera Srba sa severa Kosova Marko Jakšić najavio je da će Srbi nakon izbora 11. maja formirati svoj parlament u Pokrajini..."Srbima na Kosovu je potrebno njihovo predstavničko telo kako bi ostvarili svoja legalna i legitimna prava. To je od suštinske važnosti kada se ima...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Jakšić: Srbi žele svoj parlament na Kosovu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Maj.2008

Jedan od lidera Srba sa sjevera Kosova Marko Jakšić najavio je da će Srbi formirati svoj parlament   nakon izbora 11. maja. "Srbima na Kosovu je potrebno njihovo predstavničko tijelo kako bi ostvarili svoja legalna i legitimna p ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.