Izvor: Blic, 15.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvori EU: Kontakt grupa i konsultacije temelj za rezoluciju

Razgovori u Kontakt grupi i bilateralne konsultacije angažovanih na kosmetskom pitanju treba da pripreme teren za usvajanje rezolucije u Savetu bezbednosti UN o statusu Kosmeta, ali „tu ostaje još mnogo šta da se uradi”, rekli su agenciji „Beta” zvaničnici EU u Briselu.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov će s ministarskom trojkom EU 23. aprila razgovarati u Briselu. Funkcioneri EU su pred taj sastank mišljenja da se „u ovom času ne može >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << realno nazreti kakav će konačan biti ruski stav” uprkos čvrstom stavu Moskve da se rešenje za Kosmet može naći samo uz saglasnog obe strane i uz poštovanje međunarodnog prava.

Stav je EU, kako su podvukli, da ni u čijem interesu nije da se rešenje odlaže, jer je „rešenje statusa Kosmeta hitno potrebno” zbog sveukupne situacije u pokrajini i regionu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.