Izabrana nova Vlada Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izabrana nova Vlada Srbije

BEOGRAD - Skupština Srbije izabrala je novu vladu, čiji je premijer Mirko Cvetković. Za izbor vlade glasalo je 127 poslanika liste Za evropsku Srbiju, koalicije SPS-PUPS-JS, Bošnjačke liste za evropski Sandžak i Mađarske koalicije. Protiv je glasalo 27, uzdržanih nije bilo, a nije glasalo 10 poslanika, od ukupno 164 koliko je bilo u sali. Posle izbora članovi vlade će položiti zakletvu pred poslanicima.

Tekst zakletve glasi: "Zaklinjem se na odanost Republici Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i svojom čašću se obavezujem da ću poštovati Ustav i zakon, da ću dužnost člana Vlade vršiti savesno, odgovorno i predano, i biti posvećen očuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbije".

Vlada ima 27 članova od kojih DS ima premijera i još 12 mesta, G17 plus šest, SPS četiri, a PUPS, Sandžačka demokratska partija, Srpski pokret obnove i Stranka demokratske akcije Sandžaka po jednog.

U Cvetkovićevom kabinetu su prvi potpredsednik, zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić (SPS), potpredsednik i ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Đelić (DS), potpredsednik i ministar za ekonomiju i regionalni razvoj Mlađan Dinkić (G17 plus) i potpredsednik Jovan Krkobabić (PUPS).

U vladi su i ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić (DS), ministar odbrane Dragan Šutanovac (DS), ministarka finansija Diana Dragutinović (DS), ministarka pravde Snežana Malović (DS), ministar

poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Saša Dragin (DS), ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić (SPS), ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić (SPS), ministar državne uprave i lokalne samouprave Milan Marković (DS).

U Cvetkovićevom kabinetu su i ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević (DS), ministar prosvete Žarko Obradović (SPS), ministarka za omladinu i sport Snežana Samardžić-Marković (G 17

plus), ministar zdravlja Tomica Milosavljević (G 17 plus), ministarka za telekomunikacije i informatičko društvo Jasna Matić (G 17 plus), ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić (SDP), ministar

životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić (DS), ministar za kulturu Nebojša Bradić (G 17 plus).

Ministarka za Nacionalni investicioni plan je Verica Kalanović (G 17 plus), ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović (DS), ministar vera Bogoljub Šijaković (DS), ministar za dijasporu Srđan Srećković (SPO), ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić (DS) i ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin (SDA Sandžaka).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.