Izvor: B92, 27.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović: Srbi nisu manjina

Priština -- Lider Srpske liste za KiM Oliver Ivanović neće da se sastane sa kosovskim rukovodiocem za manjine "jer Srbi na Kosovu nisu manjina".

On je izjavio da se nije sastao sa rukovodiocem Konsultativnog saveta za manjine pri pregovaračkoj grupi Kosova Vetonom Suroijem "jer Srbi na Kosovu nisu manjina". U izjavi prištinskoj agenciji KosovaLive, Ivanović je rekao da sa Suroijem kao predsednikom Reformističke partije Ora može da se sastane uvek, ali ne i sa predsednikom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Konsultativnog saveta za manjine.

On je izjavio da će stavove i ideje svoje liste predočiti pregovaračkoj grupi iz Beograda, a ne Konsultativnom savetu za manjine.

Inače, Suroi je dva puta u funkciji predsednika Konsulativnog saveta za zajednice pozvao predstavnike Ivanovićeve liste na razgovore, što su oni odbili. Sa njim se sastao predsednik Srpske demokratske stranke Kosova i ministrar za povratak i zajednice Slaviša Petkovića, kao i predstavnici SPC, vladika Teodosije i Sava Janjić u Manastiru Visoki Dečani.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.