Izvor: B92, 01.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Insajder" o privatizacijama

Beograd -- Emisija Insajder otvara pitanje da li su se novac koji je tokom devedesetih iznet na Kipar vratio u zemlju kroz privatizaciju.

Insajder je došao do izveštaja koji je Uprava za borbu protiv organizovaniog kriminala izradila pokušavajući da utvdi da li je bilo zloupotreba u privatizaciji fabrike mineralne vode Knjaz Miloš.

Prva velika finansijska afera za vreme vlade Vojislava Koštunice bila je vezana za privatizaciju fabrike mineralne vode Knjaz Miloš. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Većinski vlasnik fabrike kupovinom akcija postao je investicioni fond sa Kajmanskih ostrva FPP Balkan limitid.

Savetnik ovog fonda bio je Milan Beko.

U javnosti je moglo da se čuje da su svi zainteresovani za kupovinu vršili pritisak na Komisiju za hartije od vrednosti, ali i da su mnogo pregovora oko ove privatizacije imali i ministri u Koštuničinoj vladi.

UBPOK je istraživao šta se događalo pa je između ostalog obavio informativni razgovor sa ministrom finansija Mlađanom Dinkićem.

Mlađan Dinkić je u iskazu policiji rekao da ga je više puta pozivao Milan Beko, ovlašćeni predsatavnik Balkan Limiteda koji se interesovao za postupke predstavnika Vlade u ovom slučaju i da negoduje zbog navodnog favorizovanja jednog kupca, odnosno kompanije Apurna.

U emisiji Insajder, u ponedeljak u 21.00 na TV B92, videćete sve informacije do kojih je došla policija u istrazi o privatizaciji Knjaz Miloša, ali i detalji o mnogim spornim privatizacijama posle 5. oktobra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.