"Insajder" o privatizacijama

Emisija Insajder otvara pitanje da li su se novac koji je tokom devedesetih iznet na Kipar vratio u zemlju kroz privatizaciju.

Izvor: B92

Nedelja, 01.04.2007.

20:30

Default images

Insajder je došao do izveštaja koji je Uprava za borbu protiv organizovaniog kriminala izradila pokušavajući da utvdi da li je bilo zloupotreba u privatizaciji fabrike mineralne vode Knjaz Miloš.

Prva velika finansijska afera za vreme vlade Vojislava Koštunice bila je vezana za privatizaciju fabrike mineralne vode Knjaz Miloš. Većinski vlasnik fabrike kupovinom akcija postao je investicioni fond sa Kajmanskih ostrva FPP Balkan limitid.

Savetnik ovog fonda bio je Milan Beko.

U javnosti je moglo da se čuje da su svi zainteresovani za kupovinu vršili pritisak na Komisiju za hartije od vrednosti, ali i da su mnogo pregovora oko ove privatizacije imali i ministri u Koštuničinoj vladi.

UBPOK je istraživao šta se događalo pa je između ostalog obavio informativni razgovor sa ministrom finansija Mlađanom Dinkićem.

Mlađan Dinkić je u iskazu policiji rekao da ga je više puta pozivao Milan Beko, ovlašćeni predsatavnik Balkan Limiteda koji se interesovao za postupke predstavnika Vlade u ovom slučaju i da negoduje zbog navodnog favorizovanja jednog kupca, odnosno kompanije Apurna.

U emisiji Insajder, u ponedeljak u 21.00 na TV B92, videćete sve informacije do kojih je došla policija u istrazi o privatizaciji Knjaz Miloša, ali i detalji o mnogim spornim privatizacijama  posle 5. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: