Indikativno što se ne otvaraju poglavlja 23 i 24

Izvor: Akter, 28.Sep.2015, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indikativno što se ne otvaraju poglavlja 23 i 24

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić ocenio je danas da je indikativno to što Srbija neće među prvim poglavljima u pregovorima za članstvo u Evropskoj uniji otvoriti poglavlja 23 i 24, koja se odnose na vladavinu prava

"Ja mislim da smo mi bili u mogućnosti da to poglavlje (23) otvorimo. Ja sam više puta rekao da je glavna stvar zatvoriti poglavlja. Sve zemlje su u pregovore ulazile otvarajući 23 i 24. Možemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << da zaboravimo 35 (Kosovo), to je specifično za Srbiju, ali je vrlo indikativno da nećemo kao sledeća otvoriti ova dva", kazao je Šabić novinarima u Klubu poslanika pre obeležavanja Međunarodnog dana prava javnosti da zna.

On je ocenio da je nedopustivo, čak i kada se ne bi vodili pregovori sa EU, da vlast ne zanima da li građani Srbije ostvaruju zagarantovana prava.

Govoreći o saopštenju u kome je, u subotu, ocenio da je poslednja verzija Akcionog plana za poglavlje 23 značajno ispod potrebnog i očekivanog nivoa, Šabić je kazao da ni tim planom nisu predviđeni akcioni planovi za strategije koje su donete pre pet i više godina.

"Strategiju podataka o ličnosti doneli smo pre pet godina i ako smo predvideli da ćemo akcioni plan doneti za tri meseca, ako je prošlo pet godina i nismo doneli plan, da li ja tu nešto treba da komentarišem", kazao je Šabić i dodao da je slična situacija sa uredbom koju vlada treba da donese za Zakon o zaštiti podataka o ličnosti.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Šabić: Indikativno je to što Srbija ne otvara prvo poglavlja 23 i 24

Izvor: Beta Video, 28.Sep.2015

BEOGRAD - Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić ocenio je danas da je indikativno to što Srbija neće među prvim poglavljima u pregovorima za članstvo u Evropskoj uniji otvoriti poglavlja 23 i 24, koja se odnose na vladavinu prava. (CH3)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.