Ilić:Vlada će izdvojiti sredstva za regulaciju vod

Izvor: Akter, 28.Mar.2015, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić:Vlada će izdvojiti sredstva za regulaciju vod

Ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić izjavio je danas tokom obilaska poplavljenih područja u Kraljevu, da će Vlada Srbije izdvojiti značajna sredstva za zaštitu od poplava izazvanih izlivanjem vodenih tokova.

"Opštine nemaju nikakvih mogućnosti za regulisanje reka, voda drugog reda i bujičnih voda i zato će Vlada Srbije, uz pomoć evropskih fondova, izdvojiti značajna sredstva za Srbijavode, kako bi se taj problem rešio", kazao je Ilić tokom obilaska >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << poplavljenih područja na teritoriji Kraljeva.

Ilić je u Adranima, gde je Musina reka danas pretila da poplavi Ibarsku magistralu, najavio da će odmah po prestanku padavina, početi projekat regulacije Zapadne Morave u Grdici, Ibra u žičkom Polju, kao i bujičnih tokova i reka drugog reda.

Ministar je izjavio i da je u tokovima drugog reda, potrebno smanjiti bujične vode zaustavama kao i bedemima i mini branama, "gde bi se zaustavljalo drveće i kamenje koje ugrožava bezbednost objekata".

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.