Izvor: B92, 05.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić: Koncesija kao kapisla

Beograd -- Ministar za infrastrukturu Velimir Ilić kaže da će ugovor o koncesiji za autoput Horgoš-Požega biti inicijalna kapisla za investicije

"Ugovor je javan i mnogo će značiti za Srbiju jer je 28 privrednih grana vezano za putogradnju, što znači da će taj projekat biti kapisla za razvoj srpske ekonomije", izjavio je Ilić.

Ilić je ocenio da je to najveća investicija u istoriji Srbije. "Oni koji to ne žele, ne misle dobro Srbiji", rekao je Ilić i dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da su "svi dali odlične ocene tom projektu".

"Bilo je nesporazuma oko objavljivanja ugovora, ali su mnogi iskoristili vakuum kada je Vlada dala neki rok da se sve to zakonski preispita, a posle bila na odmoru. Naravno, ja sam za to vreme imao teške udarce jer to je nešto o čemu ja ne mogu da odlučim, već Vlada", kaže ministar.

On je precizirao da će autoput od Horgoša do Požege biti "pun profil" savremenog autoputa, pod koncesijom, a zemljište oko njega, koje s pratećim objektima neće biti pod koncesijom, sigurno će se izdavati i prodavati na tenderima.

Ministar za infrastrukturu Srbije najavio je da će za mesec i po dana biti objavljena još dva tendera za dva nova autoputa u Srbiji, čija će izgradnja zaposliti stanovništvo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.