Ilić: Koncesija kao kapisla

Ministar za infrastrukturu Velimir Ilić kaže da će ugovor o koncesiji za autoput Horgoš-Požega biti inicijalna kapisla za investicije

Izvor: B92

Sreda, 05.09.2007.

15:46

Default images

"Ugovor je javan i mnogo će značiti za Srbiju jer je 28 privrednih grana vezano za putogradnju, što znači da će taj projekat biti kapisla za razvoj srpske ekonomije", izjavio je Ilić.

Ilić je ocenio da je to najveća investicija u istoriji Srbije. "Oni koji to ne žele, ne misle dobro Srbiji", rekao je Ilić i dodao da su "svi dali odlične ocene tom projektu".

"Bilo je nesporazuma oko objavljivanja ugovora, ali su mnogi iskoristili vakuum kada je Vlada dala neki rok da se sve to zakonski preispita, a posle bila na odmoru. Naravno, ja sam za to vreme imao teške udarce jer to je nešto o čemu ja ne mogu da odlučim, već Vlada", kaže ministar.

On je precizirao da će autoput od Horgoša do Požege biti "pun profil" savremenog autoputa, pod koncesijom, a zemljište oko njega, koje s pratećim objektima neće biti pod koncesijom, sigurno će se izdavati i prodavati na tenderima.

Ministar za infrastrukturu Srbije najavio je da će za mesec i po dana biti objavljena još dva tendera za dva nova autoputa u Srbiji, čija će izgradnja zaposliti stanovništvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: