IZBORI Do sada proglašeno 13 izbornih lista, sutra ističe rok za predaju

Izvor: Blic, 07.Apr.2016, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZBORI Do sada proglašeno 13 izbornih lista, sutra ističe rok za predaju

Rok za predaju izbornih lista Republičkoj izbornoj komisiji, za parlamentarne izbore u Srbiji, ističe sutra, 8. aprila, u ponoć.

Povlačenje izbornih lista moguće najkasnije do 12. aprila u ponoć, a RIK ima obavezu da najkasnije 13. aprila u ponoć utvrdi i objavi zbirnu izbornu listu u "Službenom glasniku".

RIK je do sada proglasila 13 izbornih lista za predstojeće vanredne parlamentarne izbore.

U međuvremenu, RIK-u je predata i lista "Dosta je bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - Saša Radulović". Izborne liste se proglašavaju u roku od 24 sata od prijema, ako ispunjavaju uslove, a do sada je odbijena jedna lista - "Složno za Srbiju - Narodni savez - Glišić-Parović". Građani Srbije će na predstojećim izborima glasati na 8.378 biračkih mesta.

Na teritoriji Srbije biće otvoreno 8.311 biračkih mesta, u zatvorima 29, dok će u inostranstvu biti otvoreno 38 biračkih mesta.

Rok za zaključenje biračkog spiska i određivanju ukupnog broja birača ističe 8. aprila, a objavljivanje u "Službenom glasniku" predviđeno je odmah po dobijanju rešenja o zaključenju biračkog spiska.

Iz Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu je 9. marta saopšteno da je na taj dan u Jeidnstveni birački spisak (JBS) upisano 6.734.802 birača i da će ukupan broj birača sa pravom glasa objaviti RIK i to 72 sata pre održavanja izbora.

Predizborna tišina tokom koje je zabranjena izborna propaganda, počeće 21. aprila u ponoć i trajaće do zatvaranja biračkih mesta 24. aprila.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

ROK ISTIČE 8. APRILA: RIK dosad proglasio 13 lista

Izvor: Kurir, 07.Apr.2016

...Povlačenje izbornih lista moguće najkasnije do 12 aprila u ponoć, a RIK ima obavezu da najkasnije 13 aprila u ponoć utvrdi i objavi zbirnu izbornu listu u "Službenom glasniku"..RIK je do sada proglasila 13 izbornih lista za predstojeće vanredne parlamentarne izbore Prva na glasačkom listiću...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.