ISTORIJSKI SUSRET NA MOSTU Dunav i naučnik Milanković spojili Vučića i hrvatsku predsednicu

Izvor: Blic, 20.Jun.2016, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISTORIJSKI SUSRET NA MOSTU Dunav i naučnik Milanković spojili Vučića i hrvatsku predsednicu

Mandatar za sastav nove vlade Aleksandrar Vučić i predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović susreli su se danas na mostu na Dunavu, u međugraničnoj zoni kod Erduta, na graničnom prelazu Bogojevo-Erdut, posle čega će obići obići rodnu kuću Milutina Milankovića.

Vučić i hrvatska predsednica pozdravili su se rukovanjem, a on joj je potom dao buket cveća.

Vučić i Grabar Kitarović su potom u Dalju obišli rodnu kuću čuvenog srpskog naučnika Milutina >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Milankovića, razgledali stalnu postavku i modele Milankovićevog planetarija i upisali se u knjigu utisaka.

Oni će svečano otkriti bistu Milankovića i sastati se sa predstavnicima srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj.

U Milankovićevoj kući sačekao ih je predstavnik Srba u Hrvatskoj, poslanik u Saboru Milorad Pupovac, a susretu prisustvuje i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Vučić i Kitarović će kasnije danas potpisati u Subotici Deklaraciju o unapređenju odnosa i rešavanju otvorenih pitanja Srbije i Hrvatske.

Pročitajte još

Današnji susret i taj dokument ocenjuju se i u srpskoj i u hrvatskoj političkoj javnosti kao istorijski, te kao značajan korak ka smanjivanju tenzija između zvaničnog Beograda i Zagreba i iskorak u pravcu bolje saradnje i rešavanja otvorenih pitanja.

Dvoje državnika će svečano otkriti bistu Milankovića, i sastati se sa predstavnicima srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj.

U Milankovićevoj kući sačekaće ih predstavnik Srba u Hrvatskoj, poslanik u Saboru Milorad Pupovac.

Vučić i Kitarović će zatim u Donjem Tavankutu u Srbiji posetiti Dom kulture "Matija Gubec".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić i Kitarović - susret na mostu kod Erduta

Izvor: Vesti-online.com, 20.Jun.2016

Mandatar za sastav nove vlade Aleksandrar Vučić i predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović susreli su se na mostu na Dunavu, javljaju agencije...Oni su se sastali u međugraničnoj zoni kod Erduta, na graničnom prelazu Bogojevo - Erdut, posle čega su obišli rodnu kuću Milutina Milankovića...Vučić...

Nastavak na Vesti-online.com...

ISTORIJSKI SUSRET NA MOSTU Dunav i Milutin Milanković spojili Vučića i hrvatsku predsednicu

Izvor: Blic, 20.Jun.2016

Mandatar za sastav nove Vlade Srbije Aleksandrar Vučić i predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović susreli su se danas na mostu na Dunavu, u međugraničnoj zoni kod Erduta. Odatle su otišli u Dalj, u Hrvatskoj, a potom u Donji Tavankut, u Srbiji. Na kraju susreta, dvoje državnika će u Subotici...

Nastavak na Blic...

Susret Vučića i predsednice Hrvatske Grabar Kitarović

Izvor: Beta Video, 20.Jun.2016

ERDUTA – Premijer Srbije Aleksandrar Vučić i predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović susreli su se danas na mostu na Dunavu, u međugraničnoj zoni kod Erduta posle čega su obišli rodnu kuću Milutina Milankovića. Potom su se uputili u Srbiju, i obišli Donji Tavankut, kraj Subotice. (pokrivalica)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.